BERCINTA

BUAT YANG BERCINTA

Pernahkah kamu merasakan, bahawa kamu mencintai seseorang, walaupun kamu tahu dia tak sendiri lagi, dan walaupun kamu tahu cintamu mungkin tak berbalas, tapi kamu tetap mencintainya,

Pernahkah kamu merasakan, bahawa kamu sanggup melakukan apa saja demi seseorang yang kamu cintai, walaupun kamu tahu dia takkan pernah peduli ataupun dia peduli dan mengerti, tapi dia tetap pergi.

Pernahkah kamu merasakan hebatnya cinta, tersenyum kala terluka, menangis kala bahagia, bersedih kala bersama, tertawa kala berpisah,

Aku pernah ……….

Aku pernah tersenyum walaupun ku terluka kerana ku yakin Tuhan tak menjadikan nya untuk ke …..

Aku pernah menangis kala bahagia, kerana ku takut kebahagiaan cinta ini akan hilang satu hari nanti …..

Aku pernah bersedih kala bersamanya, kerana kutakut aku kan kehilangan dia suatu saat nanti, dan ……

Aku juga pernah tertawa berpisah dengan, kerana sekali lagi, cinta tak harus memiliki, dan Allah pasti menyediakan hikmah yang tersembunyi buat Ku

Aku tetap menyintainya, walaupun dia tak dapat ku dakap dalam pelukan ku, cukup sekadar cinta itu wujud dalam jiwa,

Semua orang pasti pernah merasakan cinta.. baik dari orang tua… sahabat.. kekasih dan akhirnya pasangan hidupnya.

Buat temanku yg sedang jatuh cinta … semoga sejahtera kerana  cinta itu sangat indah. Semoga bahagia selalu …..

Buat temanku yg sedang terluka kerana cinta … hidup itu bagai roda yang terus berputar, satu saat akan berada dibawah dan terasa hidup begitu sulit, tetapi tidak untuk selamanya. Bersabarlah dan berdoalah kerana Allah menyediakan cinta yang lain untuk mu.

Buat temanku yang tidak percaya pada cinta … buka lah hati mu jangan menutup mata akan keindahan yang ada di dunia maka cinta membuat hidup mu menjadi bahagia.

Buat temanku yang menantikan cinta …. bersabarlah … kerana cinta yang indah tidak akan terjadi dalam sekelip mata … Allah sedang mempersiapkan yang terbaik untuk mu.

Dan buat temanku yg mempersenda dan mempermainkan cinta … sesuatu yang begitu murni dan tulus bukanlah untuk dipermainkan. Cinta bukan suatu kehampaan. Berhentilh mempermainkan perasaan orang lain, rasai lah dan hargailah cinta dengan seikhlas nya,  semoga kita merasa bahagia oleh CINTA.

masih kah ada cinta untuk ku?

3 Responses

  1. Tiada apa yang dapat membahagiakan selain daripada cinta,cinta itu juga lh yang telah membunuh,apa erti cinta sekiranya tiada pengorbanan…

  2. hye there…i do really love diz sajak…i nak post kat dalam my blog boleh tak sbb sumenya ade kena mengena dgn diri ini….maaf andainya awak marah dan saya tahu ianya hak cipta terpelihara….saya mmg teruja dgn ayat2 nya….

  3. Salam Erina, kehadiran kita di dunia cyber adalah untuk di kongsi bersama bukan untuk tujuan kemusnahan atau menyakiti hati oarng lain. Yes by all means, please post the sajak in your Blog, I am more than happy to share it with you. Terlalu ramai kepura-puraan di luar sana …… hai ya allah!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: